AKTUÁLNĚ archiv

  • 28.03.2010 06:34

    Již opravdový konec lyžařské sezony....

    Provozovatelé lyžařského areálu i tohoto webu děkují všem příznivcům, kteří si přijeli zalyžovat i těm, kteří jenom navštívili tyto stránky a těšíme se na další skutečná či virtulální setkání s Vámi. Sezona byla více než dobrá, sněhu nakonec bylo dost a kdo chtěl lyžovat měl na čem. Sníh nám s poslední oblevou odplaval a i když to minulý týden ještě vypadalo na slušné poježdění, opak byl pravdou ... sněhu sice na kopci bylo dost ale uplaval úsek pod vlekem a tudíž nebylo po čem se vytáhnout do horní stanice. Slunce již má sílu a jakmile vyleze na oblohu likviduje veškerý sníh  tam kde se o něj opřou jeho teplé paprsky. Lyžařům  tudíž skončila sezona a vlekařům začíná údržbová sezona - bude nutné promazat všechna ložiska vleku, napnout tažné lano, v chatě opravit či zcela vyměnit kamna na topení, aby bylo teplo udělat dřevo na otop a samozřejmě posekat trávu na svahu. Takže práce je dost a kdo přiloží ruku k dílu, zasloužená odměna ho nemine....??????!!!!!!!!!Samozřejmě začnou jiné horské aktivity, na hřebench a kopcích jako je Roklan, Javor, Luzný či Plechý je zatím kolem 130cm sněhu a již  2. den opět sněží, takže nějaký skialp se určitě najde, později plánujeme pěší túry v Alpách - jako je Bosruck z jižní strany s přechodem hlavního hřebene, výstup na Grose Priel atd. Prostě uvidíme co přinese letní sezona a vše je hlavně o počasí a naší chuti něco dělat. Tak že, děkujeme a mějte se krásně.        

  • 14.03.2010 19:24

    Asi konec lyžařské sezony....

    Tak nevím, včera když jsem v půl šesté večer odjížděl z kopečku zpíval ve křoví kosák, bylo vidět do lesa a mám dojem, že tento týden vše skončí.... udělalo se tepleji, zatím sníh sedá ale i občas zapršelo a v týdnu mají jít teploty razantně na horu.... sluníčko má začít svítit a to je konec sněhu... je totiž březen a to již slunce má sílu a kam se opře tam sníh mizí, stačí jenom kousek tmavšího travního stébla. Minulá obleva již dost narušila sněhovou pokrývku a více jak polovina sněhu odtekla... uvidíme. Ale po letitých zkušenostech  to moc nevidím na další lyžování. Standa 

  • 11.03.2010 06:00

    Sněží

    Sluníčko jako předzvěst jara bylo příjemné. Pak se vrátil mráz a nyní dokonce padá na naší sjezdovku sníh. Prostě pořád platí březen za kamna vlezem. Nebo my spíš na sjezdovku jedem.......

  • 07.03.2010 07:11

    Rohanovský ledovec...

    Náš kopeček opět nezklamal!!!! I Po velké oblevě zde zůstalo celkem dost sněhu. Odtál jenom v okolí chaty a kus pod nástupem na vlek, který jsem doházeli a velmi slušně se lyžovalo. Asi 40 cm vrstva sněhu je zmrzlá a na ní přes den napadlo 10 cm prašanu..... co si více přát....pokud nepřijde přes týden dramatické oteplení či slunce nebude pražit jak v červenci, jezdíme dál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Prostě malý Rohanovský ledovec....

  • 05.03.2010 06:00

    Zima se nevzdává

    Předpověď na víkend


  • 25.02.2010 06:00

    Že by jaro?

    V neděli jsme si celkem slušně zalyžovali. Ušlápli jsme cca 2 pruhy směrem od prachatické sjezdovky k našemu vleku. Ta neušlápnutá část měla ledovou krustu. Na uježděné sjezdovce si zařádili ale bez problémů i děcka. Sluníčko, teplo no prostě nádhera i s opalovačkou.

    Jak to ale bude tenhle víkend je otázkou. Asi to už o lyžování moc nebude, spíš pobyt venku. Jestli se vůbec pojede.

     

     

  • 20.02.2010 17:32

    Sobota - byli jsme jenom kousek za humny... Svobodné hory, skialp ....

    .......či spíše procházka na skialpech se povedla a opečený špekáček chutnal..... jenom pivko chybělo!!!! 

  • 19.02.2010 23:44

    20.2.Nejezdíme

    Zítra to bude asi hodně mokré. V neděli by mohlo být lepší počasí. Chladněji a jasněji. Tak ještě uvidíme jestli vyrazíme na náš kopec nebo to okoukneme někde v modernějším areálu.

  • 14.02.2010 19:54

    Jarní prázdniny...

    Tak nevím.... něco asi není jak má být a nebo, že by všichni věrní našemu kopečku zestárli a prožíváme generační krizi!!!??? Prostě na kopečku jsme byli celkem v 6 lidech 3 vodňanští + 3 prachatičtí. Velká škoda pro všechny co zůstali doma!!! Na kopci je cca 70 - 100cm sněhu, samý prašan a tak jízda jak na horní sjezdovce či po celé byla tím pravým zážitkem pro lyžaře co umějí jezdit v prašanu a nebojí se místního padáku. To byla ta pravá lahůdka!! Každý si jel svoji stopu a tím, že nás bylo málo nám  to dlouho vydrželo. Prostě za několik posledních let asi nejlepší podmínky. Protože není zájem o provoz přes týden, bude vlek v provozu zase v sobotu 20.2.2010.   

  • 06.02.2010 18:55

    Konečně pořádný sníh.

    Dnes 6.2.2010 se nám ukázal kopeček v té pravé zimní kráse - na zemi leží asi 60 cm sněhu, mlha byla taková, že jsme pomalu nemohli najít chatu ale lyžovat se dalo a celkem dobře. Příští týden od 15.2. začínají jarní prázdniny. Nemám celý  týden volno ale kdo bude chtít samozřejmě má možnost se realizovat, klíče dostane a může lyžovat. Já budu na hoře v sobotu a v neděli 13.2-14.2., bude se zde spát a tak kdo má dobrý spací pytel a karimatku může se přidat. Topení v kamnech přes noc bude zajištěno a tak by  mělo být dobře a ta romantika - v noci je zde tma jak..... rána jsou zde krásná, chladná .... no prostě jde o zážitek. Je vyzkoušeno, že se zde spí v pohodě do - 20 st. celsia.  Pak bych měl zde být až ve čtvrtek 18.2.2010. a  jasně, že další sobotu a možná i neděli..... takže lyžaři program znáte, tak hurá na kopec.... Standa.  

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
TOPlist